Kladdkaka light
Äntligen en god kladdkaka som inte dignar av kalorier! Med en god kakao (som den rättvisemärkta kakaon på bilden) så kan kakan faktiskt mäta sig med traditionella recept. Man kan med fördel variera kakan med chili. Visste ni att chili förstärker chokladsmak? Aztekerna visste vad dom gjorde när dom hade en gnutta chili i sin variant på varm choklad.
Kladdkaka, 12 port.
3 ägg
1,5-2 dl socker (beroende på hur söt man vill ha kakan)
1 dl vetemjöl
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
1 krm salt
(ca 1 tsk chili av något slag, mindre om den är starkare)
250 g kesella lätt (den med 1% fett)
Gör så här: Smörj en 21 cm form (använd en med löstagbar kant om ni tänkte skära upp snygga bitar av kakan). Blanda ihop alla ingredienser, kesellan sist. Häll smeten i formen och grädda i 200°C i 15-20 minuter. Låt kakan gärna stå i kylen över natten innan den serveras, den blir godare av att stå lite.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar