tisdag 4 december 2007

En guerilla-jul




Keri Smith, författare och guerilla-konstnär, har en väldigt inspirerande blogg, även om den också är mycket ordrik (och därmed lite jobbig att ta sig igenom för en långsamläsare som jag själv). Nu hittade jag två intressanta inlägg som passar så himla bra så här i juletid:
Guerilla x-mas guide
och
In honour of buy noting day

Det känns inte lika roligt som vanligt att köpa julklappar i år. Den bästa julklappen till oss alla hade väl varit ett bättre klimat. Men inne i Keri Smiths blogginlägg fanns lite tips på grejer man kan göra själv:




Julgranskulor gjorda av filt från återvunna ulltröjor. Undrar du hur man återvinner en ulltröja? Det är lätt. Tvätta den på 60 eller 90 grader i tvättmaskin med tvättmedel. Torka som vanlig tvätt. På så sätt får man ett material som liknar tovad ull som man kan klippa i utan att några maskor går upp. Sedan är det bara att sy vad du vill, en mössa t.ex. och av resterna som blir över när du har klippt ut delarna till din mössa kan du göra julgranskulor av.


Med en plåtsax, tomma öl- eller läskburkar och lite lim kan du göra fina julänglar, också till julgranen. Akta så du inte skär dig!




Och blir du lite snitsig med limmet så kan man göra en hel liten ren bara av pinnar!

Inga kommentarer: