måndag 8 november 2010

En gång till



Jag måste bara referera till artikeln i Arena en gång till, för det som står i den är så chockerande, så kränkande, så oerhört:

Fusket med sjukförsäkringarna uppgår till 0,04 % av det som betalas ut totalt. Skattefusket är minst 10% av den summa som begärs in i skatt. Är det dags att skicka politikerna på mattekurs, eller ett seminarium kallat "fem myror är fler än fyra elefanter"? Eller "Även om du vill att 0,04 ska vara mer än 10 är 10 fortfarande mer än 0,04."

1 kommentar:

Kerstin sa...

Nu är det nog så att högern (och numer räknar jag även S dit) inte anser sig ha anledning att bry sig om "the reality based reality" för de tänker skapa sig sig egen reality, och då är vilka medel som helst tillåtna, även de grövsta av lögner, som Bush visade med sitt påstående om att Irak hade massförstörelsevapen. Blair instämde och Göran Persson hade Blair som sin idol. Milda makter.

Så att peka på fakta är nog meningslöst vad gäller politikerklassens toppar och därmed utgången av svensk politik. Den där myten om "bidragsfusket" trummade regeringen Bildt igenom i början av 90-talet, Göran Persson tog över den och använde sig också av den och nu vårdas den vidare av Reinfeldt med anhang. Även Sahlin är gravt anfäktad av den.

Man kan få folk att tro var som helst bara man upprepar det tillräckligt ofta - i TV och i de större tidningarna, samt från politikernas talarstolar.

Och numer kan ju alla politiker räkna med en rejäl efterpolitikerbelöning för de tjänster de gör kapitalet som politiker. Det kan säkert vara värt att ljuga en hel del för dessa belöningar.